Liceul Tehnologic Henri Coandă calificare spectaculoasa la etapa de zona a Cupei Coca Cola

31.03.2016 12:02

Într-o lume în care tot mai mulţi tineri preferă să fenteze ora de sport şi să se joace pe calculatoare, telefoane sau tablete, cîteva mii de puşti şi de puştoaice se luptă umăr la umăr pentru titlul de cea mai bună echipă a liceelor în 2016.

Săptămâna trecută s-a dat primul fluier al competiţiei, o dată cu startul etapelor judeţene.

La Buzău, partidele au fost găzduite de sala de sport a Liceului Tehnologic „Henri Coandă”.

Dacă în competiţia fetelor lucrurile au fost simple pentru Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” care s-a impus fără probleme, nu acelaşi lucru îl putem spune despre „artileria grea”, a băieţilor.

În finală s-au întâlnit astfel cele mai bune echipe ale turneului, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău şi Liceul Teoretic „Ştefan Cel Mare” Râmnicu Sărat. A fost şi cel mai spectaculos meci, ambele formaţii având în componenţă mulţi jucători de perspectivă care activează în fotbalul buzoian.

Au fost goluri spectaculoase, ratări monumentale, parade uimitoare ale portarilor, eliminări, mulţi nervi şi tensiune maximă, aşadar toate ingredientele unui adevărat derby.

Marius Suditu a deschis scorul cu un şut surprinzător de la distanţă, după o acţiune personală de toată frumuseţea. Râmnicenii şi-au revenit repede şi au reuşit egalarea, dintr-o fază fixă, Eduard Chivu catapultând balonul în vinclul porţii buzoiene. Tot Chivu avea să marcheze din nou, dar în propria poartă, acesta deviind nefericit un balon centrat de Doru Grama în faţa porţii după o acţiune de atac ca la carte a „CFR-iştilor”. Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat jucătorul Halânga Cătălin de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

Liceul Tehnologic „Henri Coandă” a reuşit astfel să se impună şi să obţină biletul pentru următoarea fază a competiţiei, regională, programată în luna mai, la Piteşti, unde se vor duela echipele câştigătoare din faza pe judeţ din Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa, Dolj şi Tulcea.

Ediţia precedentă, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” a pierdut finala pe regiune cu Lic. Tehnologic din Hunedoara.

Elevii profesorului Cristi Lupu şi-au reconfirmat statutul de favoriţi ai competitiei, experienţa şi valoarea individuală a jucătorilor pe teren redus făcând diferenţa. Nu trebuie uitat faptul că aceştia au participat cu succes în Campionatul Judeţean de Minifotbal, unde de curând şi-au trecut în palmares un rezultat notabil: locul 3 la Cupa de Iarnă, ediţia 2016, iar antrenorul echipei este prof. Lupu Cristian  care face parte din staful tehnic al naţionalei de minifotbal a României cu care a obţinut trei titluri de campioană europeană, în Grecia, Muntenegru şi Croaţia.

Profesorul Cristi Lupu şi echipa sa i-au dedicat acest succes căpitanului „CFR-ist” – Radu Şerbănoiu, care nu a putut evolua în această etapă, deoarece în ziua disputării competiţiei a împlinit vârsta de 20 de ani şi conform regulamentului nu a mai avut drept de joc. La mulţi ani!

Iată lotul echipei castigatoare:

Dinu Nicolae (XI C), Tuca Mihai(XI C), Geambasu Andrei(XI C), Stanciu Adrian(XI C), Halanga Catalin(XI C), Panait Vlad(XI C), Grama Doru(XI C), Nita Gabriel(XI C), Suditu Marius(XI C) si Dima Andrei(IX C)

Articol preluat din ziarul  Arena Buzoiana, nr. 491/ 2016