ECO - Școala

 

Vizitați-ne pe Facebook!

 

"Nu te indoi niciodata ca un grup mic de oameni care gandesc si sunt dedicati pot schimba lumea. Adevarul e ca e singurul lucru ce a salvat lumea pana acum."

Margaret Mead
(1901 - 1978)
antropolog

     

 

  Lumea in care traim este intr-o continua schimbare si omul modern trebuie sa devina din ce in ce mai constient ca e nevoie de un echilibrul intre ceea ce primeste de la mediu si ceea ce ii ofera acestuia. De aceea, educatia ecologica trebuie sa aiba loc inca din scoala, elevii invatand sa pretuiasca natura. Continuarea si in acest an a programului Eco-Scoala, program pe care elevii l-au primit cu multa deschidere, va aduce noi beneficii atat dezvoltarii lor personale cat si institutiei noastre de invatamant:

                 1.Cresterea gradului de constientizare al elevilor si cadrelor didactice fata de problemele actuale ale mediului inconjurator (poluare, schimbari climatice, problema apei, necesitatea recuperarii materialelor refolosibile, etc.).

                 2. Participarea activa a scolii in actiuni de protejare a mediului, de la activitati de creatie tehnico-stiintifice si aplicative pana la activitati gospodaresti de infrumusetare a clasei, a spatiului verde din curtea scolii, a parcurilor din apropriere.

                3. Implicarea in campaniile de colectare a deseurilor reciclabile si obtinerea de fonduri din reciclarea selectiva a deseurilor, destinate premierii elevilor si imbunatatirii bazei materiale a scolii.

                 4. Stabilirea de parteneriate cu alte scoli din judet, din tara sau din lume.

                 5. Colaborarea cu comunitatea locala si cu toate organismele abilitate in vederea derularii activitatilor stabilite.

>>> Mai multe informatii pe site-ul oficial al CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie) https://www.ccdg.ro

 

Eco-codul liceului

     Elevii pot fi educati sa-si schimbe modul de viata pentru a proteja mediul. Dar mai intai trebuie invatati cum ignoranta genereaza efecte poluante asupra mediului.

  

 

 

CALENDARUL EVENIMENTELOR ECOLOGICE